Väskor

Vi på Kilna Set erbjuder dig en uppsjö av olika färger, stilar och storlekar på våra väskor. Du har alltid möjligheten att hitta en väska för alla tillfällen.
Eller rent av hitta din favorit bland alla väskor som vi ger dig möjlighet att välja mellan. Kilna Set marknadsför en del av de stora kända och klassiska väskdesigners som är aktuella just nu. Så som Prada, Michael Kors, Louis Vuitton, Hugo Boss med flera.
Dessutom här på vår hemsida kan du läsa lite om några av de klassiska handväskorna och kända designers så att du får lite mer vetskap om just din väska du kommer välja senare.
Då blir din väska mer värd för dig. Kunskap är aldrig fel!
Men det är inte lätt att välja väska. Du kanske drömmer att köpa en Louis Vuitton, Michael Kors eller kanske en Prada? Du är långt ifrån ensam. Dessvärre kostar en designerväska en del pengar, men hos oss Kilna Set ligger priserna lägre än hos många andra. Det är inte helt omöjligt att spara ihop till en.
Bestäm dig helt enkelt vilken du vill ha! Kom in till oss för att hitta den du söker samtidigt som du får reda på hur mycket väskan kostar. Detta gör att du minimera risken för att ångra dig när du väl har köpt din drömväska. Samtidigt som du får reda på storlek och hur det känns att bära den med mera.
Vi erbjuder dig att kunna handla på avbetalning!
Registrera dig för vårt nyhetsbrev – då kan du få redan på när vi rea ut vår designerväskor. På det viset har du stenkoll på om priset sänks och om det är läge att fynda.

Anmäl dig om nyhetsbrev här på mejlen: nyhet@kilnaset.se

Var tålmodig! Det tar ofta tid att hitta si drömväska. Om du fortfarande är säker på vilken modell du vill köpa efter att ha gjort din research så är det värt väntan.

Vi står till tjänst med vårt sortiment och våra kunskaper!

Väskdesigners

Prada – Är ett italienskt modehus inom haute couture och accessoarer men dessutom glasögon. Prada grundades 1913 i Milano av Mario Prada. Från början så tillverkade de bara skinnprodukter. Efter Marios död på 1950-talet så togs verksamheten över tillfället av svärdottern som till slut togs över av Marios barnbarn Miuccia Prada. Prada strävar efter att bli börsnoterade. Prada har även ett ”lillasyster”-märke med namnet MiuMiu. Detta märke riktar in sig först och främst inriktat till yngre kvinnor, medan Pradas väskor används av kvinnor i alla åldrar.
Prada är precis som andra stora märken som Gucci, Dior och liknande, mycket omtalade inom modeindustrin. Logon har helt enkelt blivit en statussymbol inom vissa kretsar, även om den kallas för ”antistatus” då logon inte är så skyltande.
Prada har tidigare samarbetat med företaget bakom Louis Vuitton.
Både Prada och MiuMiu talas det mycket om och då inte bara för sina klädkreationer men dessutom för sina exklusiva handväskor. Dessa väskor är sydda i lamm-, orm- och krokodilskinn och kan vara dekorerade med guld och/eller ädelstenar.
Som alla lyxmärke har Prada vissa problem med marknaden för förfalskningar (piratkopior) så kallade ”knock offs”. Prada garanterar endast hundra procent äkthet om produkten är inhandlad i någon av deras egna butiker, återförsäljare eller deras egen webbplats.

Väskdesigners

Louis Vuitton Malletier – vanligtvis Louis Vuitton, som ibland förkortas till LV, är ett franskt företag som tillverkar lyxvaror. De har sitt huvudkontor i Paris. Louis Vuitton är speciellt kända för sin väskor. Företaget samarbetar ofta med framstående och kända personer i sin marknadsföring och design, som till exempel supermodellen Gisele Bündchen och modedesignern Marc Jacobs. LV är ett de mest kända inom modevärlden, på grund av detta har LV också blivit ett de mest förfalskade märkena på världsmarknaden. LV är mycket strikta och håller mycket hårt på sitt märke, så mycket att de till och med stämde en dansk konstnär för hon hade målat och avbildat en väska som liknade en av Louis Vuitton väska på ett av hennes konstverk. Men LV fick mycket kritik för just detta agerande.
LV som grundades 1854, är också ett av de äldsta modehusen i världen. Deras produkter säljs endast genom deras egna butiker, återförsäljare och via deras hemsida online.
Det var först under mitten av 1900-talet som man även gav sig in i modevärlden för att innan dess endast tillverka koffertar och väskor. De började att använda sig av sitt monogram på sina väskor och LV kom därifrån att skapa sig en lyxig image som de är kända för idag med.
Louis Vuitton blev känd hos den franska aristokratin och detta ledde till att han skapade sig ett eget väskmärke. Och det som var så speciellt med LV:s väskor var att de var lätta och lufttäta, och flata ovansidor på koffertarna så det skulle bli lätt att stapla och packa bagage. Och för att hindra imitationer så ändrade LV sin trianondesign till en beige- och brunrandig design år 1876.
För att bredda sitt sortiment så fräschades materialet i väskorna up 1959 och gjordes mer spänstiga för att kunna användas till handväskor, väskor och plånböcker. Det som är så speciellt med LV är att de skapar begränsade kollektioner som gör att deras väskor blir mer åtråvärda och är verkligen en statussymbol för de som vill visa att det har pengar.

Väskdesigners

Michael Kors – en av de yngre designer som har gett sig in I modevärlden och då speciellt inom sport mode. Michael är född 1958 i New York, USA. Men har designat allt från väskor, klockor, smycken, skor med mera. Eftersom Kors mamma var modell så kastades han in i den världen väldigt tidigt. Redan som tonåring så designande han sin mammas bröllopsklänning till hennes andra bröllop. Men han tog även lektioner för att bli skådespelare. Men redan som fjortonåring beslutade han för att bli designer efter att designat kläder och sålt kläder i sina föräldrars källare. Men han började sin karriär med att han tog ett jobb tvärs över gatan till den kända affären Bergdorf Goodman där han fick en liten plats för att kunna sälja sina egna designade plagg och de säljer fortfarande hans märke.
På 1980-talet så lanserade Michael Kors en konfektion för kvinnor i några av de större kända varuhusen så som till exempel Blommingdale´s och Saks Fifth Avenue. Och på 1990-tale lanserade han sitt eget märke, men gick i konkurs, men vände på det och blev succéfull igen. 2002 lanserade han även kläder för män.
Något som Michael Kors var unik med var att han skapade en hel look för kvinnor gällande kläder, skor och väskor. Vilket har gjort honom väldigt känd och populär designer. Många kända kvinnor både skådespelerskor och modeller så som Heidi Plum, Tyler Swift, Angelina Jolie bland några.
Michel Kors har dessutom varit domare i TV-showen Projekt Runway, då nya designers har fått chansen att skapa sina egna designers kläder.
Michaels Kors väskor och accessoarer är också mycket kopierade världen över så det gäller om du vill försäkra dig om att det är en äkta Michael Kors produkt att du i så fall köper dem hos återförsäljare som säljer Michael Kors varumärke.

Kända och ikoniska väskmodeller

Det finns två sidor med mode: den ena handlar om vad som är inne och vad som inte det som trend och alltid letar efter den näst bästa. Den andra sidan av mode är det en som kan stjäla ditt hjärta. Denna sida handlar om att skapa minnesvärda, enastående och tidlösa bitar, vars värde och popularitet helt enkelt aldrig bleknar.
Här kan du se vad vi på Kilna Set tittar en närmare titt på de mest kända väskorna, som ändrade synen på mode för gott. Några av dem var först i början av förra seklet, medan andra är relativt nya, men är här för att stanna.
Louis Vuitton, Christian Dior, Chanel, Hermès och Fendi är modehusen med ikonstatus och med en rik och berömd historia. De har stått sig genom tiderna, eftersom de inte bara skapat kläder objekt och med tillbehör, de har skapat en livsstil helt enkelt. Om några av deras väskor kunde tala, skulle vi lyssna på dem i timmar, eftersom deras resa har varit magnifika och spännande. Här på vår topp fem, plus några hedersomnämnanden, så alla mode älskare kan påminna sig om vad som gjorde dem kära i dessa väskor.

Speedy

Louis Vuitton – tro det eller inte har denna väska ursprungligen varit gjord för att bära champagneflaskor på 1930-talet. Denna ikoniska Louis Vuitton monogram väska var den mytomspunna Audrey Hepburns favorit, men om du inte ett fan av påsa med företagens logotyper, kommer Speedy i många utskrifter, tyget, från rosor och pandor till graffiti inspirerade.
De kommer också i olika storlekar, så med all denna mångfald, är det inte konstigt att kvinnor över hela världen älskar den här väskan. Även om den ursprungliga Speedy moderniserades, har inte kvaliteten den samma, så det är säkert att säga att denna väska är i princip oförstörbar. Även prinsessan Grace av Monaco var tidigare ett Hermès fan, men njöt hon över att börja använda Speedy gång till gång. Om det var bra nog för Audrey och Grace, vilka är vi då att argumentera emot.
forts Kända och ikoniska väskmodeller

Birkin

Hermès Birkin bag – den väskans historia är ganska enkel. Jane Birkin, modell, skådespelerska, musiker och långvarig flickvän till Serge Gainsbourg, en av de största konstnärerna i vår tid, var på väg från Paris till sin hemstad London. Under denna resa klagade Jane på sin korg som hon hade med sig till mannen bredvid sig – Hermès, vilket inte Jane visste. Hon ville ha en enkel, läder väska, med gott om plats och slät, men som skulle passa hennes stil. Efter denna resa så skapade Hermès en speciell väska just för Jane Birkin som var rymlig och slät. Och blev ett måste för många personer. Det fanns till och med en sex års lång väntelista för att få kunna köpa en Berkin väska för några år sedan.
Idag är det Viktoria Beckham som förmodligen som är denna väskas största fan, eftersom hon har tydligen en väska i varje färg. Men hon är inte ensam om att ha denna väska som sin favorit, för kändisar som Kim Kardashian, Olivia Palermo, Rachel Zoe och Eva Longoria bär denna väska stolt under båda lata dagar och till mer formella evenemang som prisutdelning, filmpremiärer med mera.

Stam-bag

Marc Jacobs Stam-bag – Den kanadensiska skönheten, Jessica Stam, har blivit beskriven som ett ”dock-ansikte med de mest fascinerade ögon någonsin”, hon fick en påse uppkallad efter sig när hon fortfarande var tonåring. Denna väska är mycket lätt att bära, och den har en härlig dos av sötma samtidigt som den har en viss vintage känsla över sig. Stam-bag var pricken över i:et vid Marc Jacobs modevisning hösten 2005.
Även om vissa mode experter inte trodde att det skulle räcka, men denna väska är fortfarande ett måste bland kvinnor som gillar mode. Stam-bagen kom i olika starka färger och storlekar. Och har lite Chanel känsla över sig som verkligen har hjälpt denna väska i sin popularitet. Marc Jacobs som arbetar som kreativ formgivare för Lois Vuitton vet hur det är att skapa ett långvarigt mode.

 Kända och ikoniska väskmodeller

Roady

Yves Saint Laurent Roady väska – Denna väska är en stor och luffare väska som du kan bära med dig allt du behöver och mycket mer. Den skapades av Stefano Pilati och det blev en omedelbar succé bland kändisar, som Angelina Jolie, Kylie Minogue, Katy Perry, Rihanna bara för att nämna några. Nyckel till denna framgång är helt enkelt att Roady väskan är den är snygg i sin enkelhet och att du kan ha den till så mycket. Den syntes på modevisningen ho Yves Saint Laurent höst/vinter show 2009. Denna väska är tillverkad i det ädlaste skinn så som struts, krokodil och ödlor. Och för att få en personlig touch så kan du själv välja vilket handtag du vill och eller/och få ditt monogram på den.

Alexa

Mulberry Alexa bag – har det engelska modehuset Mulberry överraskat världens modevärld. För två år sedan lanserades Alexa bagen, som är inspirerad av Alexa Chung, som återspeglar hennes lågmälda stil och personifierade hennes ansträngningar. Designern såg en bild där Alexa bär på en Mulberry vintage portfölj för män, som tillhörde hennes far. Detta resulterade i Alexa bagen som blev Mulberrys varumärke. Och Alexa Chung blev en brittisk modeikon, TV-presentatör, modell och krönikör och blev Mulberrys ansikte utåt. Samtidigt som hon blev ett ansikte i mode historian. Det lanserades massor av olika spin offs i färger och stilar för att tillgodose alla fansen för original Alexa-bagen.

Fendi

Andra ikoniska väskor – Fendis Baguette handväska som var avsedd att bäras under armen som en fransk baguette och den blev populär tack vare Sarah Jessica Parker från ”Sex and the City” i hennes karaktär som Carrie Bradshaw.
Sedan finns det Hermès Kelly väska som är uppkallad efter prinsessan Grace av Monaco som också är en klassisk, tidlös, elegant väska som är lämplig för alla tillfällen.
Lady Dianas favorit var Christian Dior Lady Dior väska, som symboliserar prestige och klass än idag.
Diors Saddle väska som också är populär och är inspirerad från sadelväskor.